Искрена исповед: Работам во Германија по 14 часа дневно, гладна сум, ненаспана и скршена

Понекогаш плановите за подобар живот во странство паѓаат како кула од карти.. Порталот „Експрес.хр“ пренесе приказна на Хрватка на привремена

Read more

Ќе се работи само по шест часа дневно: Луѓето треба да имаат повеќе време за семејството и приватниот живот!

Шведска целосно преминува на шестчасовен работен ден во обид да ја зголеми продуктивноста и да ги направи луѓето посреќни така

Read more